top of page

Ayse

“Wat je aandacht geeft groeit”

Op speeltuin de Klimroos spreken we af met Ayse. Ze is coördinator van de speeltuin en heeft samen met een groep kinderen verschillende zonnebloemen geplant verspreid over de tuin.


Ayse vertelt over de bijzondere speeltuin: ”Deze plek is elke dag open van 12:00 tot 17:00u. Ik begin meestal al in de ochtend om 9 uur dan is het inloop uur voor mensen met problemen. Soms stuur ik ze door naar vraagwijzer en soms kunnen we de mensen zelf helpen. We hebben ook activiteiten hier zoals Aerobic Zumba of organiseren wandelingen. Daarnaast worden er hier ook taallessen gegeven op drie niveaus, voor beginners, voor gevorderden en voor analfabeten. Ook kunnen mensen hier lekker komen kletsen maar roddelen is verboden.”


De kinderen vonden het erg leuk om aan de slag te gaan met de zonnebloemen. Veel kinderen zijn na hun vakantie even komen kijken hoe het ermee gaat. “Woensdag hebben we weer een kinderactiviteit en gaan we samen de bloemen opmeten”. Ayse vindt het belangrijk om de kinderen bezig te laten zijn met de natuur, ze hoopt de kinderen mee te geven “wat je aandacht geeft, groeit”.


Locatie: Speeltuin de Klimroos, Feijenoord

Lengte: 300 cm

Ayse
bloem_edited.png
bottom of page