top of page

Leon

“Zonnebloemen = ecologisch vogelvoer!”

Leon, eigenaar van duurzame webshop Ecomondo ging niet voor de hoofdprijs. Zijn zonnebloemen staan op het noorden en daarom had hij geen hoge verwachtingen.

Zijn drijfveer om mee te doen? Zonnebloemen groeien is een makkelijke manier om je in te zetten voor natuur in de stad. “Bij Ecomondo verkopen we zaadbommen die geschikt zijn voor birds, bees én butterflies, dus alle dieren hebben er wat aan. Dat is met zonnebloemen ook! Het is goed voor insecten, vogels eten weer insecten en sommige vogels eten ook zaden.”


Leon geeft een hele rits (ecologische) tips:


“Laat je uitgebloeide zonnebloemen staan in de tuin (als je het mooi vind) of knip ze af en hang ze op, zo kunnen de vogels er beter bij.


Je kunt natuurlijk ook zaadjes bewaren, dan kun je die volgend voorjaar platen. Als je een hoge grote zonnebloem hebt is dat een goede selectie voor volgend jaar.


Gebruik compost, daar krijg je grote bloemhoofden van.Je kunt één keer per jaar op de landelijke compost dag gratis compost ophalen bij de gemeente.


En in het begin moet je goed uitkijken voor slakken, maar gebruik daar geen gekke middeltjes voor. Je hebt van die ecologische korrels maar daar krijgen egels buikpijn van.”

Leon
bloem_edited.png
bottom of page