top of page

Mert, Rosa, Masal

“Zonnebloemzaden zijn lekker en gezond!”

Mert, Rosa en Masal hebben net zoals hun klasgenoten allemaal de zonnebloemzaadjes mee naar huis gekregen. Bij alledrie zijn ze erg groot geworden. Masal vertelt dat haar zonnebloem net zo groot is als haar moeder!


Mert geeft aan dat het lang duurt, zonnebloemen groeien. “Maar uiteindelijk ging het steeds beter en beter!” Toen hij allemaal dingetjes afveegde van de bloem kwam hij erachter dat eronder alle zonnebloempitten zitten. De pitten waren een beetje wit maar wel erg lekker en gezond! Mert z’n tip: “Als ze klaar zijn met groeien knip ze stuk voor stuk af en laat ze drogen want daarna kun je ze pas eten!”


Toen Rosa op vakantie was heeft de buurvrouw de planten water gegeven, ze zag de bloemen elke dag groter worden. Ook Rosa zelf heeft de bloemen zien groeien, “dat is echt heel leuk om te zien.” Ze vind het gezellig om met haar vader te tuinieren. Haar tip is: veel water geven, vooral als het heel heet is.


Ook bij Masal is het erg goed gegaan, ze vond het prachtig! Geel is dan ook haar lievelingskleur. “Onze tuin was eigenlijk super leeg en nu hebben we een tuin vol met zonnebloemen, het is echt heel mooi.” Bijen en andere insecten zijn welkom om te komen chillen op de bloemen.


Locatie: Basisschool het Landje (centrum)

Mert, Rosa, Masal
bloem_edited.png
bottom of page