top of page

Helen

“Wat je zelf groeit waardeer je meer”

Helen is enthousiast aan de slag gegaan met de wedstrijd. Ze is dan ook de moeder van één van de initiatiefnemers van Rotterdam Bloeit Op. “Ik vind het gewoon erg leuk, de actie van deze jongens.” Ze heeft verschillende collega’s kunnen strikken om mee te doen, vooral de collega’s met kinderen zijn geactiveerd.


Hoe ze haar zonnebloemen zo groot heeft gekregen? “Je moet ze gewoon op tijd water geven dat is wel belangrijk. In het begin let je op of er geen slakken zijn, houd je ze een beetje in de gaten.” Ze had ook nog wormenshit gekocht in Blijdorp bij de Open Tuin Dag maar de bloemen die dat als voeding hebben gekregen zijn minder groot geworden dan diegene die het niet kregen.


Met haar bloem van 340 cm hoort zij bij de finalisten van de wedstrijd. Maar dat ze niet heeft gewonnen vind Helen helemaal niet erg, ze staat namelijk niet graag in de schijnwerpers.

Wel vind ze het heerlijk om in haar moestuin bezig te zijn. “Je eigen groentes groeien is ook geweldig. Je bent er veel zuiniger op dan op een bos wortels uit de supermarkt, ook al zijn ze lelijk je poetst ze en eet ze op.” Hoogte: 340 cm

Locatie: Maasland

Helen
bloem_edited.png
bottom of page